Bodhrán les

Geen bodhránlessen meer

Vanaf 2000 heb ik met veel plezier bodhrán les gegeven, ik heb in mei 2018 besloten definitief met lesgeven te stoppen en mijn focus op andere zaken te leggen.

Als je goede lessen wil volgen kan je eventueel terecht bij Annemarie de Bie en Pieter R. Wentzel 

06 30655498
Ezinge ( bij Groningen )

Wil je advies of info dan kan je me altijd mailen, ik zal altijd mijn best doen een antwoord te schrijven!

Waar koop je een Bodhrán?

Waar kan ik een Bodhrán kopen? Waar moet ik op letten? Vragen die ik heel vaak krijg en ik zal proberen er hier zo goed mogelijk antwoord op te geven.

Je kan heel goedkoop oefen bodhráns kopen in diverse muziekwinkels in Nederland. Vaak zijn dat hele grote, dunne, slecht gebouwde drums waar je al na vier lessen niets meer mee kan. Ze kosten meestal rond de €30,- Als je jezelf serieus neemt speel je daar niet op 🙂

Reken erop dat een enigszins fatsoenlijke bodhrán begint bij ongeveer €100,-

Hieronder drie bouwers waar ik zelf goede ervaringen mee heb. Een lijstje met links naar andere bouwers vind je onderaan!

Brendan White
Brendan maakt diverse soorten en maten bodhráns die betaalbaar zijn en kunnen tegen een stootje, je kan er zelfs op zitten als je wilt. Je kan hem zo opzoeken, hij woont in Veldhoven! Hij  Via www.bodhran.nl kan je hem vinden.

 

Metloef
Ook in Nederland zit Metloef (Rob Forkner) van wie ik een geweldige custom made drum heb waar ik momenteel het meest op speel.

 

Celtic Shop
In Bergen op Zoom vind je de Celtic Shop, zij verkopen bodhrans van diverse bouwers (ook die van Brendan) je kan je daar dus ook uitgebreid oriënteren. Zij versturen ook per post mocht je niet naar Bergen op Zoom willen reizen.

 

Christian Hedwitschak
In Duitsland vindt je Christian Hedwitschak die zeer mooie, diep klinkende high-end bodhráns maakt.

 

Ben March

Ik heb Ben ontmoet in Ennis en een flink deel van zijn drums bespeeld. Ik kon mezelf maar met moeite inhouden er meteen een te kopen. Nog even sparen, maar mijn volgende drum is er een van zijn hand. Je vindt hem hier: www.benmarchbodhrans.ie

 

Falconwood
Als je een mooie ‘tipper’ wil kopen moet je bij Gordon Falconer zijn. Hij heeft diverse ‘signature’ tippers op voorraad maar maakt ook custom tippers. Hij woont in Apeldoorn!

Waar moet je op letten bij het kopen?

De keuze voor een bodhrán is erg subjectief. Heel belangrijk is natuurlijk de klank. Past die bij jou? Klinkt hij goed? Je zal als je vaker speelt steeds meer en verschillende eisen gaan stellen. Wat wel erg belangrijk is: Koop geen te grote bodhrán! Zorg dat hij, als je rechtop op een stoel zit met je bovenbenen horizontaal, comfortabel onder je arm past.

Heb je vragen over het kopen van een bodhrán? Mail me gerust!