Bodhrán les

Sinds 2000 geef ik bodhrán lessen. Tot 2010 full time, maar daar heb ik het te druk voor gekregen. Nu geef ik nog steeds les, maar op afspraak; Mocht je een les bij mij  willen nemen, stuur dan een mailtje!

Lessen zijn mogelijk bij mij thuis in Wageningen, of via Skype. Ik vraag €25,- voor 45 minuten les.

Neem gerust contact op om een lesafspraak te maken!

Nu ook box (diatonische trekzak) lessen mogelijk!

Waar koop je een Bodhrán?

Waar kan ik een Bodhrán kopen? Waar moet ik op letten? Vragen die ik heel vaak krijg en ik zal proberen er hier zo goed mogelijk antwoord op te geven.

Je kan heel goedkoop oefen bodhráns kopen in diverse muziekwinkels in Nederland. Vaak zijn dat hele grote, dunne, slecht gebouwde drums waar je al na vier lessen niets meer mee kan. Ze kosten meestal rond de €30,- Als je jezelf serieus neemt speel je daar niet op 🙂

Reken erop dat een enigszins fatsoenlijke bodhrán begint bij ongeveer €100,-

Hieronder drie bouwers waar ik zelf goede ervaringen mee heb. Een lijstje met links naar andere bouwers vind je onderaan!

Brendan White
Brendan is een wereldberoemde bodhrán bouwer, zijn drums zijn geliefd bij veel vooraanstaande spelers. Je kan hem zo opzoeken, hij woont in Veldhoven! Hij maakt diverse soorten en maten, zijn bodhráns zijn betaalbaar en kunnen tegen een stootje, je kan er zelfs op zitten als je wilt. Een aanrader en ‘first place to go’ wat mij betreft. Via www.bodhran.nl kan je hem vinden.

Metloef
Ook in Nederland zit Metloef (Rob Forkner) van wie ik een custom made drum heb waar ik momenteel het meest op speel.

Celtic Shop
In Bergen op Zoom vind je de Celtic Shop, zij verkopen bodhrans van diverse bouwers (ook die van Brendan) je kan je daar dus ook uitgebreid oriënteren. Zij versturen ook per post mocht je niet naar Bergen op Zoom willen reizen.

Christian Hedwitschak
In Duitsland vindt je Christian Hedwitschak die fantastische, diep klinkende high-end bodhráns maakt. Ik mag mij gelukkig prijzen met een ‘My Own Special’ van zijn hand.

Falconwood
Als je een mooie ‘tipper’ wil kopen moet je bij Gordon Falconer zijn. Hij heeft diverse ‘signature’ tippers op voorraad maar maakt ook custom tippers. Hij woont in Apeldoorn!

Andere Bouwers
Een lijstje met bouwers over de hele wereld, waar ik verder geen ervaring mee heb zie je hiernaast

Waar moet je op letten bij het kopen?

De keuze voor een bodhrán is erg subjectief. Heel belangrijk is natuurlijk de klank. Past die bij jou? Klinkt hij goed? Je zal als je vaker speelt steeds meer en verschillende eisen gaan stellen. Wat wel erg belangrijk is: Koop geen te grote bodhrán! Zorg dat hij, als je rechtop op een stoel zit met je bovenbenen horizontaal, comfortabel onder je arm past.

Heb je vragen over het kopen van een bodhrán? Mail me gerust!