We startten onze dag weer met een ontbijtje bij Cairde Café waar de eigenaar ons niet kon overhalen een deuntje te spelen, eerst koffie!

Daarna begaven we ons naar O’Hallorans voor een pintje en een planning sessie, er was zoveel te doen tenslotte! Angus en ik wandelden naar de Bodhrán competities om te kijken hoe zijn vriend James O’Connor de derde plaats bemachtigde. Geweldig spel van de meeste deelnemers. 

Bodhrán bouwer Ben March nodigde me uit om bij zijn kraam eens te komen kletsen wat ik even later ook gedaan heb. Schitterende drums met een mooie diepe bas en lekkere attack maakt hij, voor een zeer nette prijs en een wachttijd van 3 á 4 weken. Een aanrader dus!

Tegen vijven schoven we weer aan in de Fleadh TV tent voor een sessie met André, Maria, Kieran Hanrahan en de rest van de Hanrahans. Toch overwon de honger al snel onze speellust.

Het festival is nu echt goed op gang, overal muzikanten, eetkraampjes en muziek. 

Omdat alle pubs stampensvol zaten hebben we onze instrumenten opgeborgen en liepen naar de FleadhTV tent waar Martín O’Connor een optreden zou geven. We stonden recht achter het podium, onze tronies zijn dus af en toe op TV te zien geweest. 

Donal Lunny kwam even hoi zeggen voordat hij met Martín en Zoe Conway een setje geweldige deunen neerzette. Wij gingen uit ons dak. En niet alleen omdat de TV regiseuze perfect aangaf wanneer we moesten joelen en klappen, het ging echt vanzelf. Wat een muzikale fenomenen zijn die drie!

Vandaag is onze laatste dag hier. We hebben besloten een plekje in een pub te claimen en daar niet meer weg te gaan zodat we zeker kunnen sessieen vanavond!