[vc_row][vc_column][vc_column_text]Voor het eerst in jaren hebben Evelijn en ik het plan opgevat een weekje met z’n tweeën op vakantie te gaan. Even zonder kinderen, zonder gemekker en drukte.

Beiden houden we heel erg van stilte, vrije natuur, wandelen. Alle dingen die voor een gemiddelde 10 tot 12 jarige pre-puber uitvindingen van de duivel zijn. Altijd een gevecht om een wandeling te maken. Vorige zomer in Noorwegen kregen wij nog de klacht dat ‘je hier helemaal niets kan doen!’

Wandelen dus. Vrije natuur, avontuur maar vooral ook uitslapen, rust, stilte.

Gelukkig heb ik een zus wiens grootste hobby het uitzoeken van reizen is. “Vin,” zei ze ooit, “als jullie ooit op vakantie willen kan je mij altijd vragen om een vakantie voor jullie uit te zoeken.” Dus nu was het moment daar, en vroeg ik haar voor ons een reis te zoeken.

“Maakt niet uit waarheen,” zei ik, “het moet een week zijn, voor maximaal 250,- per persoon inclusief alles.” Mijn enige eis was dat als het naar een koude plek zou zijn (Noord Noorwegen bijvoorbeeld) dat er dan een sauna moest zijn.

Enkele dagen later kreeg ik twee reisopties door gemaild waarvan er een direct mijn hart een sprongetje deed maken… Hieronder enkele google image search resultaten.[/vc_column_text][vc_single_image image=”13379″ img_size=”full” item_animation=”transition.fadeIn”][ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_mob=”10″][vc_column_text]Als alles doorgaat vertrekken wij voor een week naar Imlil, een klein dorpje in Marokko waar een geweldig en zeer betaalbaar hotelletje staat. Het ligt midden in het Toubkal National Park aan de voet van het Atlas gebergte en op bereisbare afstand van Marakesh.

Vanuit Imlil is het eenvoudig prachtige wandelingen maken, het gebied staat bekend om de fenomenale zonsopkomsten en zonsondergangen en ik zie mezelf daar wel ‘s ochtends op het balkon mediteren terwijl de wereld om mij heen langzaam ontwaakt. Het hotel biedt een Hamam en massage/bodyscrub voor een habbekrats en een pendeldienst naar Marakesh maakt het ook mogelijk een dagje die kleurrijke stad te bekijken.

Ik kan bijna niet wachten!

 

Foto: Antonio Cinotti

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]