[vc_row][vc_column][vc_column_text]Morgenmiddag vertrek ik weer richting Sesshin. Zes dagen mediteren in de stille omgeving van kloosterdorp Steyl, tussen 6:00 ‘s ochtends en 3:00 ‘s nachts in blokken van 40 minuten met een pauze voor het ontbijt, lunch en diner.

De eerste keer dat ik ging dacht ik na een dag of twee dat ik gek was om mezelf aan zoiets aan te doen. Een uurtje in kleermakerszit doorbrengen is geen probleem maar probeer het maar eens 10 uur achter elkaar. Je ontdekt dan elke minuut nieuwe spieren en gewrichten in je lijf! En toch gebeurt er ook iets bijzonders, door al dat zwijgen, zitten, je gedachten tot rust laten komen ontstaat er een stilte en een helderheid in je hoofd.

Ik merkte na de tweede keer dat ik een sesshin deed dat het steeds makkelijker wordt die diepe rust en helderheid mee te nemen in het dagelijks leven, en zo was mijn nieuwe ‘verslaving’ geboren. Deze keer sluit de sesshin perfect aan op de jaarlijkse Ango dus ik ga met een helder hoofd het nieuwe jaar in 🙂

De komende dagen ben ik niet bereikbaar!

 

 

Foto: Curt Fleenor

[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][bsf-info-box icon=”dfd-icon-comment_info” icon_size=”32″ icon_style=”square” icon_animation=”fadeIn” enable_custom_title_typography=”yes” title=”Being Without Self” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.beingwithoutself.org||target:%20_blank” hover_effect=”style_2″ pos=”square_box” box_bg_color=”#eaeaea”]De sesshins die ik bezoek worden twee keer per jaar georganiseer in Nederland of België, onder leiding van zen leraar Jeff Shore.
Meer over Zen, Jeff Shore en Being Without Self kan je vinden op http://www.beingwithoutself.org[/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row]