[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het gebeurt niet vaak dat ik onverdeeld enthousiast ben over het ontwerp van een mobiele app, maar de app die ik nu gevonden heb verdient even wat aandacht. De eenvoud, doeltreffendheid en User Experience design van deze app zijn onovertroffen!

De meeste apps die ik tegenkom zijn overbranded; er is zoveel moeite gedaan om ze in een merk-jasje te gieten dat ze hun doel en functionaliteit totaal voorbij schieten. Voorbeelden daarvan zijn de Appie app, of de Vodafone app. Beide zijn zeer onduidelijk qua beeldtaal, voldoen niet aan standaarden die iedereen begrijpt. En het idee om aan de standaarden voorbij te gaan is zeer goed als het verbetering tot gevolg heeft, maar in het geval van de bovengenoemde apps is het gevolg  juist dat je een flinke poos langer bezig bent om uit te vinden hoe ze precies werken, of onnodig veel tijd kwijt bent om door menu’s te swipen of knopjes over je scherm te slepen om ze te activeren.[/vc_column_text][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2031″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][image_with_animation animation=”Fade In” img_link_target=”_self” image_url=”2036″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”30″][vc_column_text]Ik loop al langer tegen de onhandigheid en onoverzichtelijkheid op van de standaard Calendar app die op mijn iPhone zit. Even snel tijdens een telefoongesprek opzoeken of een datum beschikbaar is kost vaak meer tijd dan ik zou willen. De app Peek Calendar waar ik zo enthousiast over ben kwam ik ergens op een forum tegen. Wat mij betreft is het een perfect voorbeeld van hoe je de kern van een handeling kan vinden en die zo eenvoudig mogelijk maken. Wat wil een doorsnee persoon met een kalender doen op zijn telefoon?

  1. Snel kunnen zien welke afspraken vandaag op het programma staan
  2. Snel zien of een datum beschikbaar is
  3. Snel een afspraak kunnen inplannen

Peek Calendar doet niet veel meer dan dat, en doet het ook nog eens op een volkomen heldere manier: Het startscherm laat ‘vandaag’ zien, en de komende paar dagen. Een wit streepje aan de rechterkant van de dag toont of je iets gepland hebt staan. Klik je op een dag, dan vouwt die dag open, maar hij laat alleen je afspraken zien en de tijd van de afspraken. In tegenstelling bijvoorbeeld tot de standaard Calendar app, die een zeer gedetailleerde dagindeling laat zien met alle uren, ook degene waarop niets ingepland staat. Wat vindt jij overzichtelijker?

 

[/vc_column_text][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”30″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2037″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2038″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-thumbs-up-alt” color=”Accent-Color”]Peek Calendar toont alleen wat je hoeft te zien! Geen overbodige onzin.[/text-with-icon][/vc_column][vc_column width=”1/2″][text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-thumbs-down-alt” color=”Extra-Color-2″]Calendar app toont… een hoop! Zeg nu eens, waarom moet ik al die knopjes, tijden en links zien?[/text-with-icon][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”20″ bottom_padding=”30″][vc_column width=”1/1″][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”30″][vc_column_text]Ook het maand overzicht is volkomen helder, klik je op een dag dan zie vouwen de afspraken op die dag in beeld. Bij de Calendar app ga je naar een ander scherm dat vol staat met linkjes en knopjes en regeltjes waardoor je veel minder overzicht hebt.

 

[/vc_column_text][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”30″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2039″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2040″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-thumbs-up-alt” color=”Accent-Color”]De enige afspraak op deze dag wordt gewoon in het maand overzicht getoond[/text-with-icon][/vc_column][vc_column width=”1/2″][text-with-icon icon_type=”font_icon” icon=”icon-thumbs-down-alt” color=”Extra-Color-2″]Vanuit het maand overzicht wordt je naar het dag overzicht verwezen[/text-with-icon][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Kortom, de Peek Calendar app voegt een beetje zen toe aan de overdaad aan apps in de iTunes store: Alle onzin is gestript, de kern is naar boven gehaald en rust en helderheid zijn overgebleven. Een voorbeeld van minimalistische perfectie. Heerlijk![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]