Het plan was om vanavond in de buurt van Bischofshofen naar boven te lopen en enkele dagen later weer naar beneden te komen in Lend. Daarom was wat vaart wel gewenst anders zouden we pas s’avonds laat in Oostenrijk aankomen…

Maar vanochtend waren we niet vooruit te branden. Op ons dooie gemak pakten wij onze rugzakken in, bivakzakken, slaapzakken, eten voor vijf dagen. Klaar om de bergen in te gaan. 

We konden niet pinnen op de camping dus toch nog even naar het dorp om geld te halen. Nog even een warme douche. Afval weggooien. Nog even een foto’tje maken van de Moezel. 

Uiteindelijk om 12:00 in de auto richting Oostenrijk. We gaan het erop wagen. Maar toen kwam de regen. En de files. 

Weinig gemekker in de auto, volgeladen e-readers en Roald Dahl’s de Heksen als audioboek doen wonderen 🙂

Nu door alle vertragingen gestrand op een klein maar fijn campinkje bij Stuttgart, prima zwembad en de hoosbuien zijn hier ook eerste klasse! Heerlijk om tussen de soldaatjes te zwemmen. We bewegen ons nog steeds als Naaktslakken rond hier… Zal het weer wel zijn. 

We mogen, als de hagelstorm die vanavond verwacht wordt de camping treft, in het algemene verblijf overnachten. Misschien doen we dat ook wel, de regen heeft al een aardige wissel op onze tipi getrokken zojuist. 

Toch weer twijfel of we het matig tot slechte weer in Oostenrijk wel willen trotseren, hoewel het nergens in Europa veel beter is. 

Morgen kijken we verder. Ik denk dat we het er gewoon op gaan wagen, eerst twee of drie nachtjes uitproberen en daarna ofwel zeiknat en koud terug naar huis rijden, of met frisse moed nog een alpine tocht maken!

De zolang de regen het niet doet in de echte, zakt de moed ons ook nog niet in de spreekwoordelijke schoenen.