Vakantie! De meeste mensen plannen die uitgebreid van tevoren. Wij vaak ook, maar deze keer hadden we de dag voordat we zouden vertrekken nog geen idee waarheen. Kanoën in Zweden? Om 16:00 hakten we de knoop door: Wandelen in Oostenrijk. 

Omdat de kinderen helaas geen grote wandelfans zijn bedachten we een gewiekst plan om ze toch mee te krijgen. We zouden een trektocht in de alpen gaan maken. Slapen in de open lucht als we moe werden. Alleen met de elementen! Tot mijn voldoening begonnen de kinderogen te twinkelen toen ik het plan voorstelde, aan de slag dus!

Met wat rondbellen wist ik vier Northface Assault bivakzakken te localiseren. Goede wandelspullen hebben we al jaren in huis,  de bivakzakken maken onze uitrusting nu compleet. 

Ik ben in mijn nopjes, het is bijna tien jaar geleden dat ik een fatsoenlijke wandeltrektocht in de bergen maakte… 

Op weg naar de Moezel pikten we de bivakzakken op in België en gisteravond rond 17:00 vonden we een camping direct langs de rivier bij Pünderich.  

Heerlijke witte wijn gemaakt door de campingeigenaar, uitzicht vanuit de tent op de rivier en een avondduik sloten de dag af. 

De komende twee dagen trainen we een beetje hier in de moezel met een paar spannende Klettersteig wandelingen en dan rijden we door naar het Salzburgerland voor het echte werk. Mijn voornemen is om dagelijks een blogje te schrijven, voor wie interesse heeft: Keep an eye on this site…