Na een kort overleg besloten we vandaag toch de Großglockner Hochalpstraße op te gaan. Ook daar weer file tot bovenaan maar toen we eenmaal de auto geparkeerd hadden ongeveer halverwege de route en enkele stappen op het eerste het beste paadje gezet hadden was de drukte weer ver achter ons. 

Het paadje bleek een prachtige wandeling te zijn die ons tot grote vreugde van Julian tot ruim boven de 2500 meter bracht over steile bergkammen. 

We waren niet van plan om lang te lopen maar de omgeving en het weer waren te verlokkelijk. 

De dag was compleet toen we zowel Murmeltier als Edelweiß wisten te spotten,  te zien in onderstaande foto! Murmeltier in het midden, bloempje rechtsboven. 

De rit terug naar beneden was nog even spannend omdat de remmen van de auto wel erg warm werden, maar we zijn zonder kleerscheuren weer terug op de camping gekomen. 

Na drie dagen tussen de massatoeristen hebben we toch besloten om volgende keer weer het noorden op te zoeken, Zweden, Noorwegen of misschien wel IJsland, daar kan je tenminste nog echt alleen zijn in de natuur!

Nu nog drie dagen te gaan en dan moeten we weer richting huis. Op het programma staan nog twee langere wandelingen en een dagje echte IJsreuzen bekijken in de Eisriesenwelt grot. Dat laatste doen we waarschijnlijk morgen omdat dan het weer niet zo mee zal zitten… Spannend!