[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Via diverse wegen krijg ik de laatste tijd vragen of het wel goed met mij gaat. Laat ik daar eens wat meer over zeggen.

Ik ben gestopt met Harmony Glen, was even bij de Pyrates maar stopte daar ook weer mee. Ik ben wellicht wat stiller op Facebook ook. Geen idee precies waarom mensen zich zorgen maken maar ik waardeer het wel!

Naast mijn parttime baan bij Hotelkamerveiling.nl zat ik in 4 bands en heb ik nog drie eigen bedrijfjes lopen die aandacht vragen. Mijn twee kinderen maken momenteel allebij een wat lastige tijd door, de een omdat hij jaren gepest werd op school, de ander omdat hij zich te pletter verveelt op school. Evelijn heeft al jaren een trage schildklier wat ervoor zorgt dat haar energie voorraad een stuk kleiner is dan die van een gemiddeld mens, en langzamer wordt aangevuld. De combinatie is niet ideaal; als we ‘s ochtends twee chagerijnige kinderen hebben die niet naar school willen en Evelijn eigenlijk te moe is om ermee om te gaan komt de dagelijkse organisatie van ons huishouden en het omgaan met de beslommeringen op mij neer. En dat is helemaal geen probleem, maar het betekent wel dat ik niet zo makkelijk alle bovengenoemde aciviteiten in stand kan houden. Een hoop kan ik laten, een hoop ook niet omdat ik toch de huur moet betalen 🙂

Ik ben daarom mijn leven aan het re-organiseren, alleen dingen aan het doen waar ik zelf een hoop energie uit haal die ik vervolgens weer met mijn familie kan delen in de ruimere hoeveelheid quality time die ik nu met hen heb. Jammer? Op een bepaalde manier wel, maar als ik heel eerlijk ben, eigenlijk niet. De meeste dingen in het leven worden pas een probleem als je ze als zodanig gaat ervaren. En je ervaring, daar heb je zelf de controle over.

Energie krijg ik van zazen, ik zit elke dinsdagochtend met een klein groepje bij KenKon, elke woensdagavond geef ik de introductiecursus Zen meditatie bij kenkon, gevolgd door 1,5 uur meditatie met de doorgaande groep. Dat geeft rust en helderheid. Door de meditatie heb ik steeds beter voor ogen wat wel en niet belangrijk is in mijn / het leven, en ik deel dat leven dan ook steeds meer in naar aanleiding van dat inzicht.

Energie krijg ik ook van mijn band Tobermore, waar ik bij elke repetitie, elk gespeeld deuntje weer voel hoe we elkaar optillen, spelen als één organisme. Een avond spelen met dit groepje begenadigde muzikanten geeft mij genoeg energie voor een week!

Optreden op internationale festivals en toegejuichd worden door grote publieken geeft een kick! Man! Maar die kick duurt wellicht een uurtje en wordt daarna gesmoord door de drukte van diezelfde festivals, het reizen, repetities, vermoeidheid en organisatorische rompslomp. Het levert weinig geld op en kost in verhouding veel tijd.

Ik vind mijn ‘beloning’ de laatste tijd steeds meer in een knuffel van de kinderen, een vers geschilderde muur in de kamer van mijn jongste zoon, een glimlach van een blije CoolKinderfeestje.nl klant, de heerlijke muzikale eenheid die ik ervaar met mijn vrienden uit Tobermore en Hete Bliksem, de stilte van zen meditatie, de zon op het gezicht van mijn vrouw als we ‘s ochtends wakker worden.

Die zaken geven geen kick, maar een allesdoordringend gevoel van liefde en rust, en in tegenstelling tot de kick van grote festivals, is dit gevoel blijvend.

Gaat het goed met mij? Ja dus. Steeds beter zelfs! Minder ‘roem’ en avonturen, meer stilte, meer levensgeluk.

Elk moment is perfect.

Foto: Acer in de achtertuin van mijn ouders

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]