[vc_row][vc_column][vc_column_text]De nieuwe band waar Herco Schuchard, Gerard Braun, Marijke Peters, Angus McGalligan en ik mee bezig zijn moet een naam hebben. Al een paar maanden zijn we bezig met nadenken over een geschikte naam, maar dat is niet makkelijk. We spelen een mengeling van Ierse folk en Amerikaanse, country achtige songs en we willen graag een naam die daar enigszins op aansluit.

Tegenwoordig worden zelfs liedjes geschreven met behulp van Google, dus ik ging het internet op. Al surfend kwam ik terecht bij diverse ‘band name generators’ die zomaar wat woorden uit een woordenlijst bij elkaar gooien en waar namen uit komen als “Smokey Cherry”, “Lust Revision” of  “Yellow is Green”.

Maar de site die met kop en schouders boven de rest uit stak was noiseaddicts.com. Zij hebben een systeem bedacht waarmee je niet alleen je band naam ontdekt, maar ook de titel van je eerste CD en bijbehorende cover foto. De methode is eenvoudig: door op Wikipedia een ‘willekeurig artikel‘ te kiezen vind je je band naam. Op ‘Random Quotes‘ pak je de vier of vijf laatste woorden van de laatste quote als CD titel, en op Flickr.com kies je de derde foto uit de lijst van de laatste 7 dagen als CD cover foto.

De eerste keer dat ik het probeerde kwam er een resultaat uit dat helemaal niet slecht was: Tobermore (plaatsje in Ierland) als bandnaam, “Hero in her way” (quote van Jane Austen) als CD titel en een schitterende foto als achtergrond. De resulterende CD cover zie je bovenaan dit artikel staan! Hieronder nog twee covers die ik op deze manier maakte, beiden erg grappig![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2207″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2206″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Het doet me denken aan de manier waarop vroeger op de kunstacademie vaak waarde en achtergrond werd gegeven aan de werken van de studenten. Ik herinner me nog zo goed hoe mijn huisgenoot knetter stoned op de bank zat, met een balpen en een groot canvas. Terwijl hij zo TV keek pende hij het canvas vol. Het resulterende kunstwerk diende als zijn eindexamen en het achteraf bedachte verhaal erbij deed hem slagen met lof! Hij moest er zelf om lachen. Zo zie je maar hoe een totaal niets zeggende combinatie van loze woorden en plaatjes opeens betekenis en inhoud kan krijgen. En hoe je, als je goed kijkt, kan zien dat er uiteindelijk eigenlijk niets over blijft.

Gisteren tijdens de repetitie met de nog naamloze band bleef er regelmatig niets over, behalve dan muziek. Heerlijke, opzwepende, krachtige muziek. Ik ging regelmatig uit mijn dak, en dan bedoel ik dat ik mezelf vergat, mezelf verloor in de muziek. en zo hoort het! Wat doet een CD titel of band naam er dan nog toe? Het is mij om het even. Die random band name generators zijn zo gek nog niet![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]