Ken je dat? Het gevoel van intens genieten dat je kan hebben als je een slokje neemt van een goede wijn? De smaak die niet alleen je tong streelt maar zich als een zacht vloeiende verrassing door je lichaam verspreidt zodat je er – voor even- helemaal in op gaat? Dat je puur smaak bent?

Elke dinsdagochtend mediteer ik met een klein groepje bij KenKon. Van zeven tot acht uur ‘s ochtends. Een uurtje rust in je hoofd, gedachten tot stilstand.

Deze ochtend toen ik na het mediteren weer naar buiten stapte werd ik overweldigd door de lucht die fris tintelend mijn longen vulde, overrompeld door de populieren die me zacht hun geheimen toefluisterden. Wijze woorden, een heel zacht ssssst…

Als een goede teug wijn spoelde de wereld door mij heen, ademde ik haar in en zij mij en vloeiden wij samen in een wilde en statige dans. Al dansend bewogen wij ons naar mijn werk en elke fietser, elk stoplicht, elke dauwdruppel op het gras voegde zich bij ons en danste mee.

En zelfs nu zwiert mijn computer door mijn bloed en wervel ik arm in arm met bureau en TL balken door dit schitterende kantoor.

Elk moment als een teug goede wijn. Je hoeft alleen maar te proeven.