Gaat het wel goed met mij?

Via diverse wegen krijg ik de laatste tijd vragen of het wel goed met mij gaat. Laat ik daar eens wat meer over zeggen.

Ik ben gestopt met Harmony Glen, was even bij de Pyrates maar stopte daar ook weer mee. Ik ben wellicht wat stiller op Facebook ook. Geen idee precies waarom mensen zich zorgen maken maar ik waardeer het wel!

Naast mijn parttime baan bij Hotelkamerveiling.nl zat ik in 4 bands en heb ik nog drie eigen bedrijfjes lopen die aandacht vragen. Mijn twee kinderen maken momenteel allebij een wat lastige tijd door, de een omdat hij jaren gepest werd op school, de ander omdat hij zich te pletter verveelt op school. Evelijn heeft al jaren een trage schildklier wat ervoor zorgt dat haar energie voorraad een stuk kleiner is dan die van een gemiddeld mens, en langzamer wordt aangevuld. De combinatie is niet ideaal; als we ’s ochtends twee chagerijnige kinderen hebben die niet naar school willen en Evelijn eigenlijk te moe is om ermee om te gaan komt de dagelijkse organisatie van ons huishouden en het omgaan met de beslommeringen op mij neer. En dat is helemaal geen probleem, maar het betekent wel dat ik niet zo makkelijk alle bovengenoemde aciviteiten in stand kan houden. Een hoop kan ik laten, een hoop ook niet omdat ik toch de huur moet betalen 🙂

Ik ben daarom mijn leven aan het re-organiseren, alleen dingen aan het doen waar ik zelf een hoop energie uit haal die ik vervolgens weer met mijn familie kan delen in de ruimere hoeveelheid quality time die ik nu met hen heb. Jammer? Op een bepaalde manier wel, maar als ik heel eerlijk ben, eigenlijk niet. De meeste dingen in het leven worden pas een probleem als je ze als zodanig gaat ervaren. En je ervaring, daar heb je zelf de controle over.

Energie krijg ik van zazen, ik zit elke dinsdagochtend met een klein groepje bij KenKon, elke woensdagavond geef ik de introductiecursus Zen meditatie bij kenkon, gevolgd door 1,5 uur meditatie met de doorgaande groep. Dat geeft rust en helderheid. Door de meditatie heb ik steeds beter voor ogen wat wel en niet belangrijk is in mijn / het leven, en ik deel dat leven dan ook steeds meer in naar aanleiding van dat inzicht.

Energie krijg ik ook van mijn band Tobermore, waar ik bij elke repetitie, elk gespeeld deuntje weer voel hoe we elkaar optillen, spelen als één organisme. Een avond spelen met dit groepje begenadigde muzikanten geeft mij genoeg energie voor een week!

Optreden op internationale festivals en toegejuichd worden door grote publieken geeft een kick! Man! Maar die kick duurt wellicht een uurtje en wordt daarna gesmoord door de drukte van diezelfde festivals, het reizen, repetities, vermoeidheid en organisatorische rompslomp. Het levert weinig geld op en kost in verhouding veel tijd.

Ik vind mijn ‘beloning’ de laatste tijd steeds meer in een knuffel van de kinderen, een vers geschilderde muur in de kamer van mijn jongste zoon, een glimlach van een blije CoolKinderfeestje.nl klant, de heerlijke muzikale eenheid die ik ervaar met mijn vrienden uit Tobermore en Hete Bliksem, de stilte van zen meditatie, de zon op het gezicht van mijn vrouw als we ’s ochtends wakker worden.

Die zaken geven geen kick, maar een allesdoordringend gevoel van liefde en rust, en in tegenstelling tot de kick van grote festivals, is dit gevoel blijvend.

Gaat het goed met mij? Ja dus. Steeds beter zelfs! Minder ‘roem’ en avonturen, meer stilte, meer levensgeluk.

Elk moment is perfect.

Foto: Acer in de achtertuin van mijn ouders

Vincent

Vincent is muzikant, vader, schrijver, designer, zen beoefenaar, eigenlijk een 'nobody' zoals iedereen.

36 Comments
 • Sander Poot

  25/09/2015 at 06:52 Beantwoorden

  Mooi beschreven 🙂

 • Riejet Baare

  25/09/2015 at 07:06 Beantwoorden

  Fijn, dat het je goed gaat

 • Nico Bakker

  25/09/2015 at 07:11 Beantwoorden

  Ik heb alles gelezen. Hartstikke goed dat je deze stappen hebt gezet. Succes.

 • Pieter L. Wentzel

  25/09/2015 at 07:18 Beantwoorden

  Dat voelt goed, als ik het lees Vincent. Mooi.

 • Diana van Trijffel-Pak

  25/09/2015 at 07:20 Beantwoorden

  Prachtig, wat een mooie inzichten. Ik ben dan wel geen muzikant maar vooral bezoeker en genieter van festivals en zelfs ik ervaar de kick als maar een tijdelijk genot en de tijd die ik bijvoorbeeld met mijn honden doorbreng veel waardevoller. We mogen denk ik met zijn allen het leven gaan herwaarderen, rustiger aan doen, niet alleen maar streven naar doelen bereiken en succes hebben. Daar gaat het helemaal niet om 🙂

 • Marius

  25/09/2015 at 08:41 Beantwoorden

  Mooi dat we van jouw energie kunnen genieten op de dinsdagavonden!

 • Pieter Smits

  25/09/2015 at 07:43 Beantwoorden

  Goede keuzes!

 • Hedy Nanning

  25/09/2015 at 08:50 Beantwoorden

  Wow Vincent, wat een prachtig verhaal, soms moet je drastisch ingrijpen om het geluk te pakken, ik geloof dat het jou gelukt is,

 • Geert Bevin

  25/09/2015 at 07:51 Beantwoorden

  Goed inzicht and knap dat je die prioriteiten heb geïdentificeerd! Thumbs up!!

 • Nienke Bijker

  25/09/2015 at 08:01 Beantwoorden

  Ik ben blij dat je nu doet wat jou ècht blij maakt! 🙂 knuffel xxx

 • Patrick van Karsen

  25/09/2015 at 09:04 Beantwoorden

  Helder verhaal Vincent;)

 • Morgana Sythove

  25/09/2015 at 08:11 Beantwoorden

  Leuk om van je te horen.. veel liefs aan jullie allemaal <3

 • Janneke Woldhuis

  25/09/2015 at 08:12 Beantwoorden

  Mooi beschreven, respect!

 • Marion Bakker

  25/09/2015 at 09:14 Beantwoorden

  Wat fantastisch om te horen. En inderdaad heeft iedereen andere dingen in zijn/haar leven die gelukkig maken. Dat betekent dat het maken van je eigen keuzes belangrijk is. Ik ben blij te horen dat jij kiest voor de dingen die jou gelukkig maken!

 • Mieke Scholten

  25/09/2015 at 08:18 Beantwoorden

  Goed om te lezen! Iedereen zou dat inzicht moeten krijgen! Scheelt vast een hoop ziektekosten… Liefs!

 • Thierry Masure

  25/09/2015 at 08:30 Beantwoorden

  Van Zoef! naar Oef! 🙂

 • Frank Timmer

  25/09/2015 at 08:34 Beantwoorden

  Goed om te lezen dat het goed gaat met je. Hou en zo

 • Monique Minervasaltar

  25/09/2015 at 08:44 Beantwoorden

  Zo te lezen volg je je hart en dat is altijd goed. Knuffel!

 • Marleen Verburgh

  25/09/2015 at 08:59 Beantwoorden

  Mooi, die rust. Zo hoort het ook 🙂 Ga vooral zo door.

 • ditty verburgh

  25/09/2015 at 10:19 Beantwoorden

  Ik ben blij dat je nu de rust hebt gevonden om alles te kunnen doen wat je wil en dat je ook datgene wat teveel energie kost aan de kant hebt kunnen schuiven. en dat je je daar goed bij voelt!

 • Eric Geevers

  25/09/2015 at 09:31 Beantwoorden

  Mooi verwoord en… ik kan er wat van leren.

 • Ronnie Bracke

  25/09/2015 at 10:18 Beantwoorden

  Moedig om dit zo maar neer te schrijven. Heel herkenbaar.

 • Michelle Boere

  25/09/2015 at 10:36 Beantwoorden

  Mooi gezegd 🙂

 • Jan van der Molen

  25/09/2015 at 10:41 Beantwoorden

  dat is ZEN in praktijk brengen. geweldig!!

 • Lies Sommer

  25/09/2015 at 11:48 Beantwoorden

  Prachtig geschreven en een inspirerend verhaal. Ik wens je veel zonlicht toe om van te genieten!

 • Maarten de Gans

  25/09/2015 at 11:57 Beantwoorden

  Je wordt ouder papa 😀 (en wijzer)

 • Gerard Braun

  25/09/2015 at 14:23 Beantwoorden

  Mooi en openhartig gedeeld ! Je doet wat er toe doet !

 • Janny Verhoeven

  25/09/2015 at 14:54 Beantwoorden

  Goed gevoeld en gezegd. Glitter en glamour is niet het echte leven.je hebt gelijk met deze keuze.

 • Peter Jansen

  25/09/2015 at 18:31 Beantwoorden

  Geniet ervan. Ieder zijn eigen pad. Loopbaan, kruipgang . Als je geen tijd of zin hebt om dit te liken, moet ik je helaas ontvrienden, want de kreet onvoorwaardelijke Liefde is zoooo jaren 2004.

 • Martha Teekens-Edens

  25/09/2015 at 20:19 Beantwoorden

  Goed om te lezen,:vincent, je vrouw de kinderen en de rust in je zelf zijn zo belangrijk.En vooral de warme , liefde, saamhorigheid gevoelens. Samen de zon onder zien gaan of zien opkomen, in mijn geval het enthousiasme van een brugklas kleindochter, de enorme fantasie van mijn kleinzoons bv, van niets iets maken, daar gaat het om. En de warmte van mijn zo.nen en schoondochter, en vrienden.

 • Lisette van der Hoeven

  25/09/2015 at 20:53 Beantwoorden

  Wat goed van je!

 • Janneke van den Akker

  25/09/2015 at 23:46 Beantwoorden

  Wauw! Dit is een bron van inspiratie en wellicht ook een beetje back to nature/jezelf. Mooi geschreven! =)

 • Chris Troffaes

  26/09/2015 at 07:39 Beantwoorden

  Het gaat echt wel goed met jou! Ik denk dat het een trend wordt, behoefte aan trager, stiller, échter. Maar jij zegt het mooier 😉

 • Yvonne MacKenzie

  26/09/2015 at 17:38 Beantwoorden

  Geweldig mooi om te lezen, Vincent! Ik herken ten dele die behoefte van jou, je gezin…meer stilte, meer levensgeluk…zo veel meer belangrijk in dit leven waar al zo veel sprake is van hectiek en moeten presteren. De beste willen zijn en soms het neerkijken op mensen die in hun ogen minder goed zijn. Ik hunker soms naar een ander leven. Minder materiële zaken, het hutje op de hei…het trekt me nog steeds. Met elkaar zijn, goede en fijne gesprekken met lieve vrienden met een heerlijke gezonde maaltijd, mooie muziek…..prachtig! Dank je voor het delen…knuffel en sterkte met je vrouw, Vincent Ongen….

 • Jaap Wolbers

  26/09/2015 at 19:33 Beantwoorden

  Verstandig dat je deze stap hebt genomen. Niet alleen verstandig, maar ook moedig. In het verleden heb ik een soortgelijke stap moeten maken en er veel profijt van gehad. Het is en zeker geen gemakkelijke keuze, maar de toekomst zal je zeker mooie dingen gaan brengen. Geniet van je gezin, zodat zij ook van jou kunnen genieten en…..muziek maken, kun je altijd nog. Het ga je goed!

 • Loes Bakker

  27/09/2015 at 08:26 Beantwoorden

  Mooi om te lezen, Vincent. Het was bijzonder om jullie 1e optreden met Tobermore mee te maken, en het laatste met jou van de Pirates. Altijd bijzonder, uilleann pipes in de band 😉

Post a Comment